Als Natuurgenezer was Alan E. Baklayan (1959) al op jonge leeftijd geïnteresseerd en gefascineerd in het behandelen van aandoeningen door middel van frequentie- en bioresonantietherapie . In 1985 opende Baklayan in München zijn eerste Praktijk voor Natuurgeneeskunde, waar hij frequentie- en bioresonantietherapie combineerde met zijn kennis van traditionele (Chinese) natuurgeneeskunde en acupunctuur.

 

Maar pas in 1995 begon Baklayan intensief onderzoek te doen naar frequentietherapie, en in het bijzonder de relatie tussen parasitaire belasting en chronische ziekten. Al snel werd hij een voorloper op het gebied van frequentietherapie. Zo publiceerde Baklayan tussen 1999 en 2003 verschillende vooropstaande boeken en gaf hij wereldwijd vele lezingen over frequentietherapie.

 

In 2006 kwam Baklayan zijn grote doorbraak toen hij de eerste TREF’s ontdekte – Terrein Regulering van Elektrische Frequenties, zoals Baklayan het zelf noemt. Hiermee kan voor elke aandoening een specifieke frequentie worden gevonden om de desbetreffende parasieten, virussen of schimmels die de ziekte veroorzaken te verzwakken. Maar hij vond ook, mede door zijn achtergrond in de Chinese geneeskunde, de frequentie van de 12 hoofdmeridianen van het lichaam. Op basis van frequenties van deze meridianen, ontwikkelde Baklayan een compositie van 24 frequenties (12 beginpunten en 12 eindpunten) die ervoor zorgen dat het lichaam weer in balans wordt gebracht.

 

Na zorgvuldig en veelvoudig onderzoek leidde deze frequenties in 2009 tot de ontwikkeling van een nieuwe zapper: de Biowave Zapper. Met zowel de programma’s van de Zapper van Clark, alsmede de nieuwste inzichten en verbetering van Baklayan – het Golden Stream-programma.

 

De opvolgende jaren doet Baklayan veel onderzoek om de effectiviteit van zijn Zapper nog beter te maken. In deze periode doet hij een aantal grote ontdekkingen op het gebied van frequentie- en bioresonantietherapie. Een groot aantal van die innovaties staan beschreven op de pagina Werking van de Diamond Shield Zapper. Aan de hand van zijn nieuwste ontdekkingen, ontwikkeld Baklayan in 2012 een nieuwe Zapper: de Diamond Shield Zapper. Een Zapper met ongekende mogelijkheden. Zo beschikt de Zapper over het Diamond Shield-programma, het universele programma die het gehele meridiaansysteem regelt en stabiliseert. Daarnaast beschikt de DS Zapper onder andere over het klassieke Clark-programma (7/20/7/20/7), verschillende EMS-programma’s en kunnen tientallen chipkaarten gebruikt worden voor vele aandoeningen, zoals het Borrelia-programma (Lyme), Astma-programma, Migraine-programma, Reuma-programma etc.

 

Door Baklayan zijn grote interesse en kennis in traditionele Chinese geneeskunde en accupunctuur, heeft hij veel onderzoek gedaan wat frequentietherapie kan betekenen voor deze geneeswijze. Na veel onderzoek heeft Baklayan in 2015 de frequenties van alle 156 acupunctuurpunten ontdekt. Hier heeft hij een behandelprogramma voor ontwikkeld, die de basis vormt voor Baklayan zijn nieuwste Zapper: de Diamond Shield Crystal Zapper. Met een programma van 100 minuten worden alle 156 acupunctuurpunten van het menselijk lichaam energetisch behandelt en herstelt.