Alle Zappers op de markt werken met spanning in voltage. De effectiviteit van een specifiek voltage is echter sterk afhankelijk van de huidweerstand van de betreffende persoon die de Zapper gebruikt. Deze huidweerstand wordt bepaald door de vochtigheid van de huid. Zo zorgt een droge huid voor een grotere huidweerstand, terwijl iemand met een vochtige huid een lagere huidweerstand heeft. De hoogte van de huidweerstand heeft grote invloed op de effectiviteit van een behandeling.

 

Na een paar minuten in contact te zijn met de elektroden worden de handen en polsen meestal wat droger, of het tegendeel – de huid begint te zweten. Er ontstaat dan een verschil van de huidweerstand en daarmee ook een verschil in de stroom (ampèrage) die door uw lijf gaat. Het behandelvoltage wordt namelijk aan het begin van een behandeling vastgesteld. Deze wisseling in huidweerstand maakt dat de effectiviteit van de behandeling dus verandert. Dit was één van de redenen dat de tot nog toe bestaande Zappers niet altijd het gewenste resultaat gaven.

 

De Diamond Shield Zapper is momenteel de enige zapper die niet de spanning (voltage) constant houdt maar de stroom (ampèrage). De huidweerstand speelt door deze toevoeging geen rol meer, de zapper geeft een constant therapiesignaal. Hierdoor wordt de effectiviteit van therapie met de Zapper dus nog groter.

 

volt amp readingHiernaast een afgebeeld scherm van een Diamond Shield Zapper. De stroom, in dit geval 0,30 M ampère, blijft altijd constant. Als de huidweerstand dan blijkt te veranderen, wordt het voltage, in dit geval de 0,6 volt, aangepast. Hierdoor wordt verzekerd dat de behandeling altijd effectief is.

 

De Diamond Shield helpt me om na een drukke stressvolle dag weer op adem te komen. Ik heb dan nieuwe energie om na het diner nog van alles te ondernemen – Vera O.